Littekenbehandeling

Fascia zijn bindweefselvliezen die als een dunmazig web al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel met elkaar verbindt. Deze verbindingen zijn flexibel, verschuifbaar en maken het lichaam tot een samenhangend geheel. Deze samenhang kan uit balans raken door littekenweefsel ten gevolge van een blessure, operatie of bestraling. De bindweefselvliezen komen dan onder spanning te staan en/of er ontstaan verklevingen. 

Afdeling

Fysiotherapie

Lees meer

Meer over

Klachten

Verklevingen kunnen leiden tot pijn, stijfheid of een bewegingsbeperking. Met behulp van littekenbehandeling (fascietechnieken) worden de verklevingen van het bindweefsel losgemaakt, waardoor de ontstane klachten worden verminderd of opgeheven. Dit heeft ook een positief effect op de doorbloeding van weefsels en op de werking van het lymfesysteem. 

Behandeling

Onze oedeemfysiotherapeuten zijn geschoold in de littekenbehandeling volgens Willie Fourie. Deze behandelmethode is uitermate geschikt voor borstkankerpatiënten die klachten hebben van lymfoedeem, pijn en/of stijfheid in de schouder, arm, nek en rug. Met name de gevolgen van het stug worden van weefsel na radiotherapie kunnen hiermee goed worden behandeld.

Contact

Voor het maken van een afspraak of het krijgen van meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Fysiotherapie.

  • Fysiotherapie (0344) 67 43 36 - maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur
  • Mail ons Fysiotherapiezrt@zrt.nl

U kunt zowel met als zonder verwijzing bij ons terecht maar onze voorkeur is dat u een afspraak maakt met verwijzing van een medisch specialist of huisarts.