Lumbale Hernia operatie

Zonder operatie is drie maanden na het begin van de klachten ongeveer 70% van de patiënten vrijwel pijnvrij. Na 1 jaar is dat zelfs 90%! Gelet op mogelijke operatiecomplicaties maken deze gegevens het noodzakelijk de hernia eerst zonder operatie te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met een epidurale injectie. Als er echter krachtsvermindering in het been (zoals een klapvoet) is ontstaan zal sneller een operatie geadviseerd worden.

Afdeling

Orthopedie

Lees meer

Meer over

De hernia die men op oudere leeftijd krijgt, is niet zozeer een uitpuiling van de tussenwervelschijf in het wervelkanaal, maar meer een vernauwing van het wervelkanaal zelf. Dit wordt veroorzaakt door botwoekering als gevolg van slijtage tussen twee wervels. Bij de operatie wordt de vernauwing van het wervelkanaal weggenomen zodat de zenuw meer vrij baan krijgt. De voorbereiding van de operatie en de nabehandeling zijn nagenoeg hetzelfde als bij een gewone herniaoperatie.

Contact

Mocht u na het lezen van deze informatie of na de operatie nog vragen hebben, dan kunt u de orthopedie-consulente bellen.

  • Orthopedie-consulente (0344) 67 46 76 - telefonisch spreekuur alleen op werkdagen van 11:00 uur tot 12:00 uur 's ochtends