Maag-, Darm- en Leververpleegkundige

De internist heeft u verwezen naar het spreekuur van de maag-, darm-, leververpleegkundige (MDL-verpleegkundige). De onderstaande folder geeft u informatie over dit spreekuur. Leest u de folder goed door voordat u naar het ziekenhuis komt. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan is beschreven.

Afdeling

Interne geneeskunde

Lees meer

Meer over

De MDL-verpleegkundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in de zorg voor patiënten met maag-, darm- of leveraandoeningen. Zij voert verpleegkundige taken uit en biedt in het verpleegkundig spreekuur ondersteuning en begeleiding. De mdl-verpleegkundige werkt onder supervisie van een internist en heeft regelmatig overleg met haar/hem.

Behandeling

Het verpleegkundig spreekuur wordt gehouden op de polikliniek Interne Geneeskunde van Ziekenhuis Rivierenland, Het spreekuur is bedoeld voor IBD patiënten. IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease en is de verzamelnaam voor de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Lees voor meer informatie deze folder.

Contact

Heeft u klachten of andere vragen dan kunt u altijd een mail sturen naar: mdl-verpleegkundige@zrt.nl. Wij streven ernaar om binnen 24 uur u bericht terug te sturen.

De MDL verpleegkundige is ook bereikbaar met de BeterDichtbij app. Uw MDL verpleegkundige kan hier meer informatie over geven.

U kunt op onderstaande websites betrouwbare informatie vinden over uw ziektebeeld.

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u ook bellen naar de polikliniek Interne Geneeskunde.

  • Interne Geneeskunde (0344) 67 40 53 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur 's ochtends en van 13.00 tot 16.30 uur 's middags