Na een dotterbehandeling

U heeft een dotterbehandeling (P.T.C.A. = Percutane Transluminale Coronaire Angioplastiek) ondergaan. Er kunnen thuis nog vragen ontstaan en mogelijk kunnen klachten van lichamelijke en psychische aard optreden. Deze folder behandelt de meest voorkomende vragen en problemen na ontslag. Tevens geven wij u enkele adviezen voor een voorspoedige revalidatie en een gezonde toekomst. Na ontslag neemt de coördinator hartrevalidatie contact met u op en maakt samen met u afspraken over de revalidatie.

Afdeling

Cardiologie

Lees meer

Meer over

Na de behandeling kunnen er allerlei klachten optreden. Vermoeidheid, lusteloosheid en onzekerheid zijn normale gevoelens. U heeft een spannende tijd achter de rug en uw lichamelijke en geestelijke conditie zijn verminderd. Door het langzaam oppakken van uw dagelijkse levensritme verdwijnen deze klachten meestal vanzelf. Ook uw partner kan door de spanning van slag zijn. Deze verschijnselen, zoals overbezorgdheid en nervositeit, zijn normaal en verdwijnen vaak na enige tijd vanzelf. Mocht dit niet het geval zijn, bespreek dit dan met uw huisarts.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met de polikliniek Cardiologie.

  • Cardiologie (0344) 67 40 52 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur 's ochtends en van 13.00 tot 16.30 uur 's middags