Neo adjuvant Xeloda® (capecitabine) bij een rectumcarcinoom

Uw specialist heeft u een behandeling voorgesteld met Xeloda®, gelijktijdig met radiotherapie voorafgaand aan uw operatie. De behandelend arts zal een aan uw situatie aangepaste dosis en een aangepast behandelingsschema voorschrijven.

Afdeling

Interne geneeskunde

Lees meer

Meer over

Xeloda® is een geneesmiddel dat als tablet ingenomen wordt. De tabletten zijn er in verschillende sterktes: 500 mg en 150 mg. De specialist kan u een combinatie van deze tabletten voorschrijven.

-- Neem de tabletten om de 12 uur in, volgens de door de behandelende arts voorgeschreven combinatie.
-- Neem de tabletten binnen 30 minuten na iets gegeten te hebben in.
-- Slik de tabletten door met water.
-- Het is belangrijk dat u alle medicatie neemt zoals door de behandelend arts is voorgeschreven.
-- Als u moeilijkheden heeft met het doorslikken van de tabletten, dan kunnen de tabletten zonder problemen worden vergruisd met behulp van een tabletvergruizer en opgelost in (suiker) water. Let op: niet vermalen tot poeder.

U start met het innemen van de Xeloda® op de 1e dag van de bestraling tot en met de laatste dag van de bestraling in totaal dus 5 weken. Xeloda® dient 1-2 uur voor de bestraling ingenomen te worden, de tweede dosis dus 12 uur later.

Contact

-- Oncologische Dagbehandeling: (0344) 67 49 27 van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur -16.30 uur
-- indien er in het weekend of buiten de openingstijden van de afdeling interne dagverpleging dringende zaken zijn kunt u contact opnemen met de afdeling Spoedeisende Hulp:           (0344) 72 66 66.