Overplaatsing van IC naar algemene verpleegafdeling

In onderstaande folder vindt u informatie over de overplaatsing van een patiënt vanaf de Intensive Care afdeling naar één van de algemene verpleegafdelingen binnen het ziekenhuis.

Afdeling

Ziekenhuis Rivierenland

Lees meer

Meer over

Wanneer u gedurende kortere of langere tijd op de Intensive Care (IC) heeft gelegen, of op bezoek bent geweest, bent u gewend geraakt aan een aantal zaken die kenmerkend zijn voor een afdeling als de IC. Bijvoorbeeld de bewakingsmonitor en andere apparatuur rond het bed, de aanwezigheid van verpleegkundigen, de bezoekregeling, de manier van informatie krijgen, een gesprek met een arts. Dit kan er toe leiden dat er na de overplaatsing bij u vragen of onzekerheden naar voren komen over deze nieuwe situatie. Dit willen we graag zoveel mogelijk voorkomen.

Behandeling

De intensivist (IC-arts) besluit dat u wordt overgeplaatst naar een andere afdeling. De behandelend specialist wordt op de hoogte gebracht. De verpleegkundige van de IC draagt de zorg over aan de verpleegkundige van de afdeling. Op de verpleegafdeling komt u op een één-, twee- of vierpersoonskamer. Er is geen bewakingsapparatuur, dit is ook niet meer nodig in deze fase van de behandeling. Controles zijn hier minder vaak nodig.

Lees voor meer informatie deze folder.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de Intensive Care geven u graag meer informatie.

Intensive care: (0344) 67 44 02