Ruggenprik

Bij de operatie die u moet ondergaan hoeft u niet onder algehele narcose, maar kunt u heel goed onder plaatselijke anesthesie (= verdoving) geholpen worden. Deze vorm van verdoving is beter bekend als ruggenprik. De anesthesioloog spuit met een heel dun naaldje een verdovende vloeistof in het wervelkanaal.

Over de pijnlijkheid van deze prik bestaan nogal wat misverstanden, maar de ervaring leert dat de meeste mensen deze prik erg mee vinden vallen en te vergelijken met het prikje van een gewone injectie. U merkt dat eerst uw benen warm, slap en daarna gevoelloos worden en later ook gedeeltelijk uw onderlichaam. Gedurende de hele operatie blijft de anesthesioloog of de anesthesie-verpleegkundige bij u. De bewakingsapparatuur wordt aangesloten en het anesthesie-team houdt uw lichaam net zo precies in de gaten als bij een algehele narcose.

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht, dat is in uw geval niet om uit te slapen maar wel om u nog een tijdje in de gaten te houden, tot de verdoving begint uit te werken.

Afdeling

Anesthesiologie

Lees meer

Contact

Indien u verder nog vragen heeft, bent u altijd van harte welkom op ons speciale narcose-spreekuur. Ook als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u ons bellen.

  • Anesthesiologie (0344) 67 43 00 - maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur
  • Ziekenhuis Rivierenland Algemeen (0344) 67 49 11 - u kunt vragen naar de dienstdoende Anesthesioloog, 24 uur per dag bereikbaar