Ruggenprik
Bij de operatie die u moet ondergaan, hoeft u niet altijd onder narcose worden gebracht maar kunt u ook een plaatselijke verdoving krijgen. Eén van de vormen van plaatselijke verdoving is een ruggenprik. De anesthesioloog spuit met een heel dun naaldje een verdovende vloeistof in het wervelkanaal (de rug).
Behandeling
De bewakingsapparatuur wordt van tevoren aangesloten en het anesthesieteam houdt u gedurende de hele ingreep in de gaten, net als bij narcose. De anesthesioloog brengt met een heel dun naaldje verdovende vloeistof in het wervelkanaal, waarbij het onderlichaam verdoofd wordt. Als u het prettig vindt, kan de ruggenprik aangevuld worden met een roesje. De meeste mensen vinden de ruggenprik minder belastend dan het krijgen van een infuus.
Na behandeling
Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht waar de verdoving kan uitwerken en wij u nog een tijdje in de gaten kunnen houden.
Contact
Indien u verder nog vragen heeft, bent u altijd van harte welkom op ons speciale narcose-spreekuur. Ook als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u ons bellen.
- Anesthesiologie (0344) 67 43 00 - maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur
- Ziekenhuis Rivierenland Algemeen (0344) 67 49 11 - u kunt vragen naar de dienstdoende Anesthesioloog, 24 uur per dag bereikbaar