Sacro-iliacaal injectie (SI-injectie)

Onder aan de rug zitten links en rechts de sacro-iliacaal (SI) gewrichten. Deze gewrichten zitten tussen de darmbeenderen en het heiligbeen. Deze SI-gewrichten kunnen pijn veroorzaken, bijvoorbeeld door artrose (slijtage van de gewrichten) of door overbelasting. Ook kunnen de kleine zenuwen in dit gewricht pijn veroorzaken. Een SI-injectie is een injectie in het pijnlijke SI-gewricht. In de injectie zitten medicijnen (verdovingsvloeistof en corticosteroïden). Deze medicijnen blokkeren de zenuwen en remmen de ontsteking of irritatie. Hierdoor vermindert of verdwijnt de pijn.

 

Afdeling

Pijnbestrijding

Lees meer

Wat willen we van u weten voor de behandeling?

  • Gebruikt u bloedverdunners (antistollingsmedicatie)? Bespreek dit vooraf met uw medisch specialist. Het kan zijn dat u tijdelijk moet stoppen met uw bloedverdunners voor de behandeling.
  • Bent u zwanger? De behandeling kan dan niet doorgaan omdat dit schadelijk voor de baby kan zijn.
  • Bent u overgevoelig of allergisch voor bepaalde medicijnen of voor latex? Geef dit voor de behandeling aan ons door.
  • Bent u overgevoelig voor jodium, pleisters, contrastvloeistof of verdoving? Geef dit voor de behandeling aan ons door.

Contact

Heeft u de eerste 24 uur na de behandeling klachten of vragen? Neem dan contact op met de Spoedeisende Hulp (0344) 67 42 54. Heeft u 24 uur na de behandeling klachten? Neem dan contact op met uw huisarts of de huisartsenpost.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stel deze dan gerust. Uw behandelend pijnspecialist geeft u graag meer informatie.