Septumcorrectie

Een septumcorrectie wil zeggen dat het neustussenschot operatief wordt rechtgezet. De septumcorrectie vindt plaats onder algehele narcose. Gemiddeld duurt de operatie één à anderhalf uur. De totale opnameduur is één à twee dagen. Na de septumcorrectie bestaat er kans op zwelling en een blauwe verkleuring van de gezichtshuid onder de oogleden. Gewoonlijk verdwijnt dit binnen enkele dagen. U kunt tijdelijk een dof gevoel hebben in de neus en de omgeving van de neus. Dit doffe gevoel verdwijnt vanzelf binnen enkele weken tot twee maanden.

Afdeling

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Lees meer

Meer over

Een septumcorrectie wil zeggen dat het neustussenschot operatief wordt rechtgezet. De septumcorrectie vindt plaats onder algehele narcose. Gemiddeld duurt de operatie één à anderhalf uur. De opnameduur is een à twee dagen. Na de septumcorrectie bestaat er kans op zwelling en een blauwe verkleuring van de gezichtshuid onder de oogleden. Gewoonlijk verdwijnt dit binnen enkele dagen. U kunt tijdelijk een dof gevoel hebben in de neus en de omgeving van de neus. Dit doffe gevoel verdwijnt vanzelf binnen enkele weken tot twee maanden.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de polikliniek KNO geven u graag meer informatie.

Afspraak verzetten

Het kan gebeuren dat u een afspraak moet verzetten. Geef dit alstublieft zo snel mogelijk aan ons door. We maken dan een nieuwe afspraak en kunnen de vrijgekomen tijd reserveren voor een andere patiënt.

  • Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) (0344) 67 40 58 - van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur

Buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met de dienstdoende huisarts.