Septumcorrectie

Een septumcorrectie wil zeggen dat het neustussenschot operatief wordt rechtgezet. De septumcorrectie vindt plaats onder algehele narcose. Gemiddeld duurt de operatie één à  anderhalf uur. De totale opnameduur is één à twee dagen. Na de septumcorrectie bestaat er kans op zwelling en een blauwe verkleuring van de gezichtshuid onder de oogleden. Gewoonlijk verdwijnt dit binnen enkele dagen. U kunt tijdelijk een dof gevoel hebben in de neus en de omgeving van de neus. Dit doffe gevoel verdwijnt vanzelf binnen enkele weken tot twee maanden.

Afdeling

Keel-, neus-, oorgeneeskunde (KNO)

Lees meer

Meer over

Geneesmiddelengebruik
Het is belangrijk dat u vermeldt of u bloedver dunners gebruikt. Uw arts bespreekt dan met u wat u moet doen met uw antistollingsmedicatie (bloedverdunners). Ook een bloedverdunnende werking hebben acetylsalicylzuur of soortgelijke middelen (bijv.: Aspirine, Ascal, Sinaspril, APC, etc.). Het is belangrijk dat u vermeldt of u deze middelen gebruikt.
Uw arts bespreekt met u wat u moet doen met deze medicatie met betrekking tot de ingreep. Gebruikt u andere geneesmiddelen waarover u twijfelt of het gebruik kan doorgaan rondom de operatie, overlegt u dan met uw arts.

Zwangerschap
Als u zwanger bent of de kans op een zwangerschap bestaat, vertel dit dan aan uw behandelend arts. De arts bespreekt dan met u of de operatie kan doorgaan.