Telemetriebewaking

Tijdens uw opname in het ziekenhuis krijgt u een telemetriekastje. Hiermee wordt uw hartritme op afstand bewaakt. In deze folder leest u hoe dit kastje werkt en waarop u moet letten bij het dragen.

Afdeling

Cardiologie

Lees meer

Meer over

Uw hart is een spier. In rust trekt het hart zo’n zestig tot tachtig keer per minuut samen. Zo pompt het hart het bloed door uw lichaam. Dit samentrekken gebeurt door een elektrische prikkel die het hart zelf afgeeft. Normaal gaat dit in een gelijkmatig ritme, maar soms kan het hartritme verstoord zijn.

Wat is telemetriebewaking?

Uw behandelend arts heeft besloten dat uw hartritme bewaakt moet worden. Dit kan met een telemetriekastje dat u bij u draagt. U draagt het kastje in een zakje om uw nek of in uw borstzak. Op uw bovenlichaam komen vijf plakkers met draden. Deze zijn verbonden met het telemetriekastje. Het kastje registreert uw hartslag en stuurt de gegevens naar de afdeling Hartbewaking. De verpleegkundigen houden daar uw hartritme in de gaten.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Cardiologie geven u graag meer informatie.

  • Verpleegafdeling P1 (0344) 67 38 33