Trommelvliesbuisjes volwassenen

De KNO arts (keel-neus en oorarts) heeft met u gesproken over het plaatsen van trommelvliesbuisjes. Deze behandeling vindt plaats op de dagbehandeling. Hieronder vindt u meer informatie.

Afdeling

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Lees meer

Voorbereiding

De dag voor de opname kunt u tussen 13.30 en 14.00 uur bellen met de afdeling Opname via tel. 0344 67 40 66. Zij geven door op welke tijd u op de afdeling Dagbehandeling wordt verwacht. Op de dag van opname wordt u ontvangen door een verpleegkundige die u die dag zal begeleiden, zij geeft u verdere instructies.

Vóór de operatie krijgt u medicijnen en wordt u gevraagd het operatiejasje aan te trekken.

Behandeling

Het plaatsen van de trommelvliesbuisjes wordt onder algehele narcose gedaan. Er er wordt een klein gaatje in het trommelvlies gemaakt. Nadat het vocht is uitgezogen wordt een klein buisje van kunststof geplaatst. Deze behandeling vindt plaats op de operatiekamer en duurt ongeveer 10-15 minuten.

Na behandeling

Na de operatie komt u terug op de afdeling Dagbehandeling. Hier kunt u rustig uitslapen, als u zich goed voelt krijgt u te eten en te drinken en mag u kort daarna weer naar huis. Na de operatie heeft u weinig tot geen pijn. U kunt wel de eerste uren wat last hebben van duizeligheid. U mag alles weer doen zoals u gewend bent. U kunt de volgende dag ook weer gaan werken. Douchen en haren wassen is geen probleem. Mocht u last krijgen van een loopoor moet u na 3 dagen contact opnemen met de polikliniek KNO voor oordruppels, u hoeft hiervoor niet eerst naar de huisarts. Een controle afspraak wordt afgesproken na ± 6 weken of een half jaar, dit is afhankelijk van het voorschrift van de behandelend arts.

Contact

Als u onverwacht verhinderd bent, geeft u ons dat a.u.b. zo snel mogelijk door. Wij kunnen dan met u een nieuwe afspraak maken en de vrijgekomen tijd voor een andere patiënt reserveren. Ook als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande nummers.

  • Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) Tiel (0344) 67 40 58 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Barbarapolikliniek Culemborg (0344) 67 47 44 - maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur