Vastzetten van de grote teen (MTP1 Artrodese)

MTP1 artrodese is een behandeling voor artrose (slijtage) of forse standsafwijking van de grote teen (hallux valgus) van het MTP1 gewricht. De slijtage van het MTP1 gewricht zorgt voor pijn en bewegingsbeperking. Door het gewricht vast te zetten (artrodese) wordt de pijn opgeheven en bij hallux valgus wordt de stand gecorrigeerd.

Afdeling

Ziekenhuis Rivierenland

Verdoving

Voor de opname bent u al door de anesthesist gezien. Samen met u bekijkt hij welke vorm verdoving u gaat krijgen. De verdoving vindt plaats onder spinale anesthesie (ruggenprik) of narcose.

Behandeling

De operatie

Doorgaans wordt u op de dag van de operatie opgenomen en blijft u één nacht in het ziekenhuis. De MTP1 artr odese operatie is een ingreep waarbij het gewricht tussen de voet en de grote teen wordt vastgezet.