Verwijdering verstandskies

U bent doorverwezen naar de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) voor de verwijdering van een of meerdere verstandskiezen. Hier leest u over deze behandeling en hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Vaak is er te weinig ruimte voor de verstandskiezen waardoor ze scheefgroeien en/of niet volledig kunnen doorbreken. De plaats rondom de verstandskiezen is moeilijk schoon te houden met de tandenborstel. Vooral bij deze kiezen in de onderkaak hopen etensresten zich gemakkelijk op. Door achterblijvende etensresten kan er een ontsteking ontstaan. Een ontstoken verstandskies kan pijn en koorts veroorzaken. Ook kan uw keel dik worden of kunt u moeite krijgen met het openen van de mond. Een half doorgebroken verstandskies kan de kies die ernaast ligt beschadigen.

Afdeling

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA)

Lees meer

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA). 's Avonds en in het weekend kunt u contact opnemen met het algemene nummer van het ziekenhuis.

  • Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) (0344) 67 40 74 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur 's ochtends en van 13.00 tot 16.30 uur 's middags
  • Ziekenhuis Rivierenland Algemeen (0344) 67 49 11 - 24 uur per dag

Zie ook de website: www.mka-ede-tiel.nl