Verzorging na operaties in het aangezicht

Wanneer u een operatie in het aangezicht hebt ondergaan, heeft het lichaam tijd nodig om zich te herstellen. Uw geduld en inbreng zijn van groot belang voor het genezingsproces.

Afdeling

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA)

Lees meer

Meer over

Zwelling en verkleuring van het gelaat zijn normaal. De mate van zwelling wisselt per persoon en kan tot 48 uur na de operatie verergeren. Door de zwaartekracht zakken de zwelling en de verkleuring af tot de kaaklijn en verdwijnen uiteindelijk. De zwelling is vaak ‘s ochtends vroeg het ergst, maar vermindert wanneer u mobiliseert. De meeste mensen hebben na één tot twee weken geen moeite meer met de resterende zwelling en kunnen hun dagelijkse bezigheden weer oppakken. In de loop van enkele maanden tot een jaar zal de resterende zwelling verder afnemen. U kunt onaangenaam verrast zijn door de zwelling en verkleuring, vooral van de oogleden. Een terneergeslagen gevoel vlak na de operatie is dan ook begrijpelijk.

Contact

Indien u vragen of twijfels heeft, kunt u gerust met ons bellen. Ons telefoonnummer is (0344) 67 40 74. Na 16.30 uur of in het weekend (0344) 67 49 11.