Angiografie

Bij een angiografie worden de bloedvaten (slagaders en/of aders) op röntgenbeelden zichtbaar gemaakt met behulp van contrastmiddel

Afdeling

Radiologie

Lees meer

Voorbereiding

Bloedonderzoek

Voor het onderzoek moet u in het laboratorium bloed laten prikken. Dit is nodig om de nierfunctie en de stolling te controleren. Hiervoor krijgt u op de polikliniek een aanvraagformulier.

Medicijnen

Gebruikt u antistolling (bloedverdunners? Overleg met uw behandelend arts of deze medicatie tijdelijk moet worden gestopt. Wanneer u metformine gebruikt is het afhankelijk van uw nierfunctie of u hier mee moet stoppen. Alle andere medicatie mag u gewoon blijven innemen.

Nuchter

Voor dit onderzoek is het nodig dat u nuchter blijft tot na het onderzoek. Dat houdt in dat u vanaf 24.00 uur op de avond vóór het onderzoek niet meer mag eten en drinken. ‘s Morgens een glas water voor het innemen van uw medicijnen is geen probleem. Wanneer het onderzoek in de middag zal plaats vinden, mag u om 07.00 uur een licht ontbijt gebruiken (beschuit en een kopje thee).

Diabetes

Overleg met uw behandelend arts of diabetesverpleegkundige om uw dieet, insulinegebruik en medicijnengebruik aan te passen.

Contact

Heeft u vragen?  Dan kunt u ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur - 17.00 uur bellen op telefoonnummer: (0344) 67 42 33.