BRMO - Hoe doet u de test?

U heeft een bacterie opgelopen. Dat blijkt uit eerder onderzoek. De bacterie is een BRMO, een Bijzonder Resistent Micro-Organisme. Dit is een verzamelnaam voor alle bacteriën die niet meer reageren op de meest gebruikte antibiotica.

Het kan zijn dat u de bacterie niet meer heeft. Dan heeft u er ook geen last van. Maar het kan ook zijn dat u nog steeds de bacterie in uw lichaam heeft. Dan kunt u er ziek van worden. Daarom is het nodig om thuis een test te doen. U krijgt van het ziekenhuis een brief met een aantal bijlagen. Daarin zit alles wat u nodig heeft. De filmpjes op deze pagina helpen u om de test goed te doen.

Afdeling

Ziekenhuishygiëne en Infectiepreventie

Lees meer

Na onderzoek

Bent u klaar met de test? Stop alles in de zak en daarna in de witte envelop. Draai het kaartje in het venster van de witte envelop om. Daar staat ons adres op. Doe de envelop dezelfde dag in de brievenbus. Een postzegel is niet nodig.

Contact

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stel deze dan gerust aan de verpleegkundige. 

Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Ziekenhuishygiëne en Infectiepreventie. Gebruik het contactformulier of bel via (0344) 67 49 11 (centraal nummer).