CT-scan buik – hals – borstkas

Op een CT-scan zijn eventuele afwijkingen in uw buik, hals en/of borstkas te zien. Een CT-scanner (een röntgentoestel) maakt veel opnamen van een lichaamsdeel. Deze opnamen zijn op de computer te zien. Voor het onderzoek is het belangrijk dat uw maag leeg is. Daarom mag u in de twee uur voor het onderzoek niet meer eten, drinken of roken.

Afdeling

Radiologie

Lees meer

Meer over

Om de organen en weefsels goed te kunnen zien op de CT-scan krijgt u een contrastmiddel in de vorm van een drankje. Dit middel krijgt u op de afdeling Radiologie. In totaal krijgt u 50 ml contrastmiddel gemengd met 950 ml water. Dit kunt u met tussenpozen opdrinken. U krijgt van de laborant een schema met de tijden waarop u de glazen met drank moet innemen. Dit duurt in totaal 75 minuten (een uur en een kwartier). Wanneer u dit prettig vindt, kunt u aanmaaklimonade door het contrastmiddel mengen. Daarna wordt u door de laborant opgehaald voor het onderzoek.

Contact

Heeft u vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Radiologie geven u graag meer informatie.

  • Radiologie (0344) 67 42 33 - maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur ’s ochtends en 13.00 tot 16.30 ’s middags.