Echografie van balzak (scrotum)

Binnenkort wordt u op de polikliniek Urologie verwacht voor echografie van uw balzak (scrotum). U meldt zich op de afgesproken tijd aan de balie van de polikliniek urologie. Afhankelijk van klachten waarmee u komt, zal de echografie alleen of in combinatie met andere onderzoeken uitgevoerd worden.
Op deze pagina leest u over het onderzoek en hoe u zich hierop kunt voorbereiden. De informatie is een aanvulling op de gesprekken die u heeft met uw uroloog. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met de afdeling Urologie als u vragen heeft.

Afdeling

Urologie

Lees meer

Voorbereiding

U hoeft zich niet speciaal voor te bereiden.

Onderzoek

Echografie is een onderzoek waarbij organen en weefsels kunnen worden bekeken. Ook bloedvaten en spieren zijn goed te zien op een beeldscherm. Bij een echo wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven. Dit onderzoek richt zich op uw balzak vanwege pijn of zwelling van de teelbal(len) en/of scrotum. Echografie is volkomen veilig en pijnloos.

  • U ligt op uw rug op de onderzoekstafel.
  • U krijgt wat gel (geleidingsvloeistof) op de huid van uw balzak.
  • De uroloog onderzoekt u met een tastapparaatje (transducer) en maakt opnamen van uw balzak.

Het onderzoek duurt hooguit vijf minuten.

Na onderzoek

Direct na het onderzoek krijgt u de uitslag van de uroloog. Daarna kunt u naar huis.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Urologie geven u graag meer informatie. 

Afspraak verzetten

Het kan gebeuren dat u een afspraak moet verzetten. Geef dit alstublieft zo snel mogelijk aan ons door. We maken dan een nieuwe afspraak en kunnen de vrijgekomen tijd reserveren voor een andere patiënt.

  • Polikliniek Urologie (0344) 67 40 40 – maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur 's ochtends en van 14.00 tot 16.00 uur
    's middags. Buiten kantoortijden of in het weekend kunt u de dienstdoende uroloog bereiken via de receptie.