EEG na slaapdeprivatie

EEG (Elektro-EncephaloGrafie) onderzoek na 24 uur slaapdeprivatie; dat wil zeggen dat er een EEG onderzoek plaatsvindt na 24 uur slaaponthouding.

Afdeling

Neurologie

Lees meer

Voorbereiding

Het is de bedoeling dat u de hele nacht wakker blijft. U mag dus geen slaapmedicatie innemen. Eventuele andere medicijnen kunt u innemen op dezelfde tijd als u gewend bent.
Wanneer u niets te doen hebt, valt u waarschijnlijk in slaap. U moet zorgen dat u zich niet verveelt. U kunt iets lezen, film/video kijken etc. Het gaat vaak makkelijker als er iemand mee wakker blijft.

Onderzoek

EEG onderzoek na slaapdeprivatie

De arts heeft het doel van dit onderzoek aan u uitgelegd. Als u nog vragen hebt dan kunt u deze stellen aan de verpleegkundige.
De ochtend na de slaaponthouding vindt, op de afdeling KNF, het EEG onderzoek plaats. De verpleegkundige brengt u naar de afdeling KNF.

Na onderzoek

Na het EEG onderzoek mag u naar huis en gaan slapen. U mag gewoon eten en drinken. De controle-datum krijgt u van uw behandelend arts. Bij de bali van de polikliniek kunt u een datum afspreken.

Lees de informatie ook in de folder EEG na slaapdeprivatie

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog vragen hebt, kunt u deze stellen aan uw behandelend arts of aan de verpleegkundige van de afdeling Neurologie.

  • Neurologie (0344) 67 38 70 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur