EEG na slaapdeprivatie

EEG (Elektro-EncephaloGrafie) onderzoek na 24 uur slaapdeprivatie; dat wil zeggen dat er een EEG onderzoek plaatsvindt na 24 uur slaaponthouding.

Afdeling

Neurologie

Lees meer

Meer over

Opname

U meldt zich om 22.00 uur bij de Spoedeisende Hulp. Hier wordt u ingeschreven en doorgestuurd naar de afdeling Neurologie (P1). 

Voorbereiding

Op de afdeling wordt u een ruimte toegewezen waar u gedurende de opname kunt verblijven. U kunt gebruik maken van het dagverblijf waar een televisie aanwezig is. Het is de bedoeling dat u de hele nacht wakker blijft. U mag dus geen slaapmedicatie innemen. Eventuele andere medicijnen kunt u innemen op dezelfde tijd als u gewend bent. Hiervoor moet u uw eigen medicijnen van thuis meebrengen. Wanneer u niets te doen hebt, valt u waarschijnlijk in slaap. U moet zorgen dat u zich niet verveelt, u kunt iets meenemen waardoor u bezig blijft (bijvoorbeeld: lezen, muziek luisteren). Om ± 08.00 uur krijgt u een ontbijt.

Klachten

Als u klachten krijgt tengevolge van de slaaponthouding moet u dit melden bij de verpleegkundige. Deze zal dan eventueel, als het nodig is, de arts bellen.

Onderzoek

EEG onderzoek na slaapdeprivatie

De arts heeft het doel van dit onderzoek aan u uitgelegd. Als u nog vragen hebt dan kunt u deze stellen aan de verpleegkundige.
De ochtend na de slaaponthouding vindt, op de afdeling KNF, het EEG onderzoek plaats. De verpleegkundige brengt u naar de afdeling KNF.

Na onderzoek

Na het EEG onderzoek

Na het EEG onderzoek mag u naar huis en gaan slapen. U mag gewoon eten en drinken.

Controle-datum

De controle-datum krijgt u van uw behandelend arts. Bij de bali van de polikliniek kunt u een datum afspreken.

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog vragen hebt, kunt u deze stellen aan uw behandelend arts of aan de verpleegkundige van de afdeling Neurologie.

  • Neurologie (0344) 67 38 70 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur