Glucose Belastingstest

Uw arts of verloskundige heeft samen met u besloten om te onderzoeken of u zwangerschapsdiabetes heeft. Soms treedt tijdens de zwangerschap een kleine verstoring in de bloedsuikerstofwisseling op. Buiten de zwangerschap is deze verstoring niet aanwezig. Het is belangrijk zwangerschapsdiabetes op te sporen en vervolgens te behandelen.

Afdeling

Laboratorium

Lees meer

Voorbereiding

Zo kunt u zich voorbereiden op de test:

  • Maak online een afspraak op www.ziekenhuisrivierenland.nl/bloedafname
  • Neem het aanvraagformulier dat u van uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog heeft gekregen mee naar de afspraak
  • Op de dag voor het onderzoek mag u vanaf 20:00 niet meer eten en/of drinken m.u.v. water en thee zonder zoetstof of smaakje. Roken en (suikervrije) kauwgom bij voorkeur niet.

Onderzoek

Op de dag van het onderzoek meld u zich bij de balie van het poliklinische laboratorium voor bloedafname. Tijdens de test mag er niet gegeten en gedronken worden. Na de eerste bloedafname krijgt u suikerwater te drinken. Na het opdrinken van het suikerwater, wordt er na 2 uur een bloedafname via een vingerprik afgenomen.

U moet (matig) intensieve lichamelijke activiteit zoveel mogelijk vermijden d.w.z. langdurig fietsen of handelen. Tussentijds kunt u plaats nemen in de wachtkamer of u gaat naar huis met de auto om daar de tijd uit te zitten. Slapen is geen probleem. Uw huisarts of specialist zal u informeren over de uitslag van het onderzoek.

Lees voor meer informatie de folder 'Glucose belastingstest'

Contact

Mocht u na het lezen van deze folder nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via onderstaand telefoonnummer.

  • Poli-laboratorium Tiel (0344) 67 42 50