MRI onderzoek algemeen

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een methode waarmee afbeeldingen worden gemaakt van de binnenkant van het lichaam. Een MRI-scanner maakt gebruik van sterke magneten en radiogolven. Er wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstraling. Het is niet schadelijk voor uw lichaam.

Afdeling

Radiologie

Lees meer

Voorbereiding

Tijdens een MRI-onderzoek ligt u in een apparaat dat aan de voor- en achterkant open en verlicht is. Als u moeite heeft met een kleine of afgesloten ruimte (claustrofobie), is dit misschien moeilijk. Het is mogelijk om van tevoren de scanruimte te bekijken.

Soms krijgt u tijdens het onderzoek een contrastmiddel (gadolinium). Met een contrastmiddel zijn verschillende weefsels beter te zien. U krijgt dan een infuus in uw arm geprikt voor het toedienen van het contrastmiddel.

Onderzoek

  • Tijdens een MRI-onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. De tafel wordt in de MRI-scanner geschoven. U ligt in sommige gevallen helemaal in het apparaat.
  • Het apparaat maakt veel lawaai. U krijgt oordopjes in of een hoofdtelefoon op voor eventuele aanwijzingen over uw ademhaling. Dit is ook om het lawaai iets te dempen.
  • U kunt tijdens het onderzoek naar de radio luisteren.
  • Probeer tijdens het onderzoek zo stil mogelijk te liggen. Anders kunnen de opnamen mislukken.
De MRI-scanner

 

Lees meer in de folder MRI onderzoek algemeen.

Contact

Heeft u nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Radiologie geven u graag meer informatie.

  • Radiologie (0344) 67 42 33 - maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur ’s ochtends en 13.00 tot 16.30 ’s middags