MRI onderzoek borsten

Het MRI onderzoek van de borsten wordt uitgevoerd met contrastvloeistof, zodat er onderscheid gemaakt kan worden  tussen de verschillende weefsels in de borsten. Om de contrastvloeistof toe te dienen, wordt er voor het onderzoek eerst een infuusnaaldje in een bloedvat van de arm geprikt. Via dit infuusnaaldje krijgt u de contrastvloeistof ingespoten. U merkt hier vrijwel niets van. Tijdens het onderzoek ligt u op uw buik op tafel, met de borsten in een speciaal kussen. Het is heel belangrijk dat u tijdens het onderzoek stil blijft liggen. De opnamen kunnen mislukken als u beweegt.

Afdeling

Radiologie

Lees meer

Voorbereiding

Als u een menstruele cyclus heeft, kan het onderzoek alleen plaatsvinden tussen de 6e en de 17e dag van de menstruatiecyclus, omdat hormonen van invloed zijn op het klierweefsel van de borsten.

Na onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer een half uur. Na het onderzoek wordt het infuusnaaldje uit uw arm verwijderd. U hebt geen bijwerkingen van het onderzoek. Zelfstandig gebruik van eigen vervoer of openbaar vervoer is geen probleem. Uw behandelende arts zal de uitslag van het MRI onderzoek met u bespreken.

Contact

Bent u verhinderd? Als u onverwacht verhinderd bent, geeft u ons dat alstublieft zo snel mogelijk door. Wij kunnen dan met u een nieuwe afspraak maken en de vrijgekomen tijd voor een andere patiënt reserveren. 

Heeft u vragen?  Dan kunt u ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur - 17.00 uur bellen op telefoonnummer: (0344) 67 42 33.