MRI onderzoek van de buik met contrast

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een methode waarmee afbeeldingen worden gemaakt van de binnenkant van het lichaam. Een MRI-scanner maakt gebruik van sterke magneten en radiogolven. Er wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstraling. Het is niet schadelijk voor uw lichaam.

Afdeling

Radiologie

Lees meer

Meer over

Heeft u een afspraak op de afdeling Radiologie voor een MRI-onderzoek van de buik? Meldt u zich aan bij de aanmeldzuil van de afdeling Radiologie, locatie Tiel. Wij vragen u 15 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn op de afdeling voor aanvullende screening en vragen.

U leest op deze pagina informatie over het onderzoek en hoe u zich hierop kunt voorbereiden. De informatie is algemeen. Het is mogelijk dat uw onderzoek iets anders verloopt.

Onderzoek

  • Er wordt een infuus in uw arm aangebracht.
  • Tijdens de scan ligt u op uw rug op een onderzoekstafel. U ligt helemaal in het apparaat. Om het onderzoek goed te laten verlopen, wordt er een meetapparaat op uw buik gelegd, deze is nodig om de opnamen te maken. Hier voelt u niets van.
  • Het apparaat maakt veel lawaai. U krijgt oordopjes in of een hoofdtelefoon op voor eventuele aanwijzingen over uw ademhaling en om het lawaai iets te dempen. 
  • U kunt tijdens het onderzoek naar de radio luisteren. 
  • Probeer tijdens het onderzoek zo stil mogelijk te liggen, omdat de opnamen anders kunnen mislukken.
  • U krijgt tijdens het onderzoek een contrastmiddel (gadolinium) toegediend. Met een contrastmiddel zijn verschillende weefsels beter te onderscheiden. Het contrastmiddel wordt via het infuus toegediend.

Na onderzoek

De uitslag van het onderzoek krijgt u via de arts die het onderzoek heeft aangevraagd.

Lees alle informatie in de folder MRI-scan van de buik met contrast. 

Contact

Heeft u na het lezen van deze informtie nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Radiologie helpen u graag.

  • Radiologie (0344) 67 42 33 - maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur