MRI onderzoek van de dunne darm

Op een MRI-scan van de dunne darm zijn eventuele afwijkingen aan uw dunne darm te zien. MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een methode, waarmee afbeeldingen worden gemaakt van de binnenkant van het lichaam. Bij MRI wordt gebruikgemaakt van sterke magneten en radiogolven.

Afdeling

Radiologie

Lees meer

Voorbereiding

U heeft zich aangemeld bij de afdeling Radiologie. U gaat naar de wachtkamer. Hier krijgt u van de laborant één liter contrastmiddel te drinken. Dit contrastmiddel drinkt u in een half uur op. Daarna wordt u door de laborant opgehaald voor het onderzoek.

Voor het onderzoek krijgt u een infuus in uw arm. Via dit infuus wordt Buscopan® toegediend. Dat is een middel om de darmen tot rust te brengen.

Onderzoek

Tijdens het MRI-onderzoek van de dunne darm ligt u op uw rug op een onderzoekstafel. U ligt helemaal in het apparaat. In de scanner worden afbeeldingen van de binnenkant van uw lichaam gemaakt. Om het onderzoek goed te laten verlopen worden er twee extra spoelen op uw buik gelegd. Deze spoelen zijn hulpmiddelen om de afbeeldingen te verbeteren. U voelt niets van het maken van de opnamen. Wel hoort u kloppende geluiden. U krijgt een hoofdtelefoon op of oordopjes in, om uw gehoor te beschermen.

Tijdens het onderzoek wordt u gevraagd op een bepaalde manier adem te halen. Het is belangrijk om deze aanwijzingen goed op te volgen. Probeer zo stil mogelijk te liggen, anders mislukken de opnamen. Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Na onderzoek

De uitslag van het onderzoek krijgt u via de arts die het onderzoek heeft aangevraagd.

Lees voor meer informatie de folder 'MRI-onderzoek van de dunne darm'.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informtie nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Radiologie helpen u graag.

  • Radiologie (0344) 67 42 33 - maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur