MRI onderzoek van de onderbuik met buscopan

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een methode waarmee afbeeldingen worden gemaakt van de binnenkant van het lichaam. Een MRI-scanner maakt gebruik van sterke magneten en radiogolven. Er wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstraling. Het is niet schadelijk voor uw lichaam.

Afdeling

Radiologie

Lees meer

Meer over

Heeft u een afspraak op de afdeling Radiologie voor een MRI-onderzoek van de onderbuik? Meldt u zich aan bij de aanmeldzuil van de afdeling Radiologie, locatie Tiel. Wij vragen u 15 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn op de afdeling voor aanvullende screening en vragen.

U leest op deze pagina informatie over het onderzoek en hoe u zich hierop kunt voorbereiden. De informatie is algemeen. Het is mogelijk dat uw onderzoek iets anders verloopt.

Onderzoek

  • Voor de start van het onderzoek krijgt u Buscopan® toegediend. Dat is een middel om de darmen kortdurend tot rust te brengen. Dit wordt in een spier in uw bovenarm of bovenbeen toegediend.
  • Tijdens de scan ligt u op uw rug op een onderzoekstafel. U ligt helemaal in het apparaat. Om het onderzoek goed te laten verlopen, wordt er een meetapparaat op uw buik gelegd, deze is nodig om de opnamen te maken. Hier voelt u niets van.
  • Het apparaat maakt veel lawaai. U krijgt oordopjes in of een hoofdtelefoon op voor eventuele aanwijzingen over uw ademhaling en om het lawaai iets te dempen. 
  • U kunt tijdens het onderzoek naar de radio luisteren. 
  • Probeer tijdens het onderzoek zo stil mogelijk te liggen, omdat de opnamen anders kunnen mislukken.

Na onderzoek

De uitslag van het onderzoek krijgt u via de arts die het onderzoek heeft aangevraagd.

Lees alle informatie in de folder MRI-scan van de onderbuik met buscopan.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informtie nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Radiologie helpen u graag.

  • Radiologie (0344) 67 42 33 - maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur