Röntgenonderzoek van de endeldarm

De endeldarm is verantwoordelijk voor de opslag en uitscheiding van de ontlasting. Het verliezen van ontlasting of het hebben v an een moeilijke stoelgang kan een reden zijn voor uw  specialist om een dynamisch darmonderzoek aan te vragen. Bij een dynamisch darmonderzoek worden er röntgenopnamen gemaakt van de darm  tijdens de stoelgang en dan in het  bijzonder van het ledigen van het laatste stuk darm, de endeldarm. Om duidelijke röntgenbeelden te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van röntgencontrastmiddelen.


Het doel van het onderzoek is de werking van de endeldarm te controleren om zo de oorzaak van uw klachten op te sporen.

Afdeling

Radiologie

Lees meer

Na onderzoek

Na het onderzoek adviseren wij u om veel te drinken (ongeveer  2½ liter) en indien u last heeft van een moeizame stoelgang raden wij u aan een licht laxeermiddel te nemen om alle   contrastmiddelen weer kwijt te raken. U bent in principe niet naar of misselijk van dit  onderzoek en u kunt eventueel gewoon weer met de auto, bus of fiets naar huis.

Contact

Als u onverwacht verhinderd bent, geeft u dat a.u.b. zo snel mogelijk door. Afdeling Radiologie kan dan met u een nieuwe afspraak maken en  de vrijgekomen tijd voor een andere  patiënt reserveren.  Als u nog vragen hebt, kunt u van  maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur – 17.00 uur bellen met telefoonnummer: (0344) 67 42 33.