Schildklierscintigrafie

Uw specialist heeft voor u een onderzoek aangevraagd van de schildklier. De schildklier is een orgaan in de vorm van een vlinder en is gelegen aan de voorzijde onderin de hals. Jodium, welke met het voedsel wordt opgenomen wordt in de schildklier opgenomen en vervolgens ingebouwd in het schildklierhormoon. De schildklierscintigrafie geeft de arts informatie over plaats, vorm, grootte en functie van de schildklier.

Afdeling

Nucleaire geneeskunde

Lees meer

Meer over

Let op!

Zwangerschap

Het nucleair geneeskundig onderzoek wordt bij voorkeur niet gedaan wanneer u zwanger bent of de kans op zwangerschap bestaat. Bij twijfel kunt u in de eerste week na uw volgende menstruatie een nieuwe afspraak maken.

Borstvoeding

Radioactieve stoffen kunnen in de moedermelk terechtkomen. Als u borstvoeding geeft laat ons dit dan weten voor het onderzoek. Wij bespreken dan met u of het nodig is de borstvoeding tijdelijk te stoppen.

Straling

De hoeveelheid straling is zeer gering en levert geen gevaar op voor u of uw omgeving. De toegediende vloeistof is maar gedurende korte tijd radioactief en verlaat veelal het lichaam met de urine.

Na onderzoek

De uitslag van het onderzoek is niet direct bekend. U krijgt de uitslag van uw behandelend specialist op het met u afgesproken tijdstip.

Lees meer informatie in de folder Schildklierscintigrafie

Contact

Mocht u vragen hebben dan kunt u ons bereiken via onderstaand telefoonnummer. Ook kunt u vragen stellen aan de medewerkers tijdens het onderzoek.

  • Nucleaire Geneeskunde (0344) 67 44 75 - maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur