Tredmolen inspanningsonderzoek

Tijdens een inspanningsonderzoek wordt er vastgesteld of inspanning een factor is die uw klachten doen verergeren (inspanningsastma). Aan het begin van het onderzoek wordt de 1 secondewaarde gemeten, dit is de hoeveelheid lucht die u in 1 seconde hard kan uitblazen. Dan gaat u gedurende 6 tot 8 minuten hardlopen op een lopende band. Tijdens de test wordt de hartslag gemeten. Na het hardlopen wordt de 1 secondewaarde meting nog 6 maal herhaald. Aan de hand van de gemeten waarden kan worden vastgesteld of er een reactie is opgetreden. Als dat zo is, krijgt u vrijwel meteen een medicament toegediend waarmee de reactie ongedaan gemaakt wordt. Het totale onderzoek duurt ongeveer 45-60 minuten.

Afdeling

Longgeneeskunde

Lees meer

Meer over

  • U hoeft niet nuchter te blijven voor dit onderzoek, u mag gewoon eten en drinken, echter drink voor het onderzoek geen koffie of thee. Rookt u, dan is het verstandig twee uur voor het onderzoek het roken te staken.
  • Trek sportieve, makkelijk zittende kleding en goede loopschoenen aan.
  • U mag zich vóór het onderzoek niet te veel inspannen. U dient daar ook rekening mee te houden met betrekking tot het vervoer naar het ziekenhuis en het eventuele sporten op die dag.
  • In verband met het onderzoek moet u stoppen met het innemen van bepaalde longmedicijnen. 

Lees hier de folder ''Tredmolen inspanningsonderzoek''.

Contact

Afspraak verzetten

Het kan gebeuren dat u een afspraak moet verzetten. Geef dit alstublieft zo snel mogelijk aan ons door. We maken dan een nieuwe afspraak en kunnen de vrijgekomen tijd reserveren voor een andere patiënt.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met:

  • Polikliniek Longgeneeskunde (0344) 67 49 08 - van maandag tot en met vrijdag van 's ochtends 08.30-12.15 en van 's middags 13.00-16.30 uur.