Tredmolen inspanningsonderzoek

Tijdens een inspanningsonderzoek wordt er vastgesteld of inspanning een factor is die uw klachten doen verergeren (inspanningsastma). Aan het begin van het onderzoek wordt de 1 secondewaarde gemeten, dit is de hoeveelheid lucht die u in 1 seconde hard kan uitblazen. Dan gaat u gedurende 6 tot 8 minuten hardlopen op een lopende band. Tijdens de test wordt de hartslag gemeten. Na het hardlopen wordt de 1 secondewaarde meting nog 6 maal herhaald. Aan de hand van de gemeten waarden kan worden vastgesteld of er een reactie is opgetreden. Als dat zo is, krijgt u vrijwel meteen een medicament toegediend waarmee de reactie ongedaan gemaakt wordt. Het totale onderzoek duurt ongeveer 45 minuten.

Afdeling

Longgeneeskunde

Lees meer

Meer over

  • U hoeft niet nuchter te blijven voor dit onderzoek, u mag gewoon eten en drinken, echter drink voor het onderzoek geen koffie of thee. Rookt u, dan is het verstandig twee uur voor het onderzoek het roken te staken.
  • Trek sportieve, makkelijk zittende kleding en goede loopschoenen aan.
  • U mag zich vóór het onderzoek niet te veel inspannen. U dient daar ook rekening mee te houden met betrekking tot het vervoer naar het ziekenhuis en het eventuele sporten op die dag.
  • In verband met het onderzoek moet u stoppen met het innemen van bepaalde longmedicijnen. 

Contact

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u ons bellen. Wij helpen u graag.

  • Longgeneeskunde (0344) 67 42 48