Mariam, Bereidingsapotheker "Ik vind het belangrijk om een sterk samenwerkingsverband tussen de verschillende afdelingen te creëren."

Mariam werkt sinds maart in onze Ziekenhuisapotheek. De Ziekenhuisapotheek is verantwoordelijk voor onder andere de medicijnen die patiënten gebruiken wanneer ze bij ons opgenomen zijn.

Mariam: "Als bereidingsapotheker ben ik onder andere verantwoordelijkheid voor het opstellen van de protocollen die nodig zijn om een geneesmiddel te bereiden. Hierdoor kunnen de apothekersassistenten de bereiding goed maar ook veilig uitvoeren. Met de specialisten werk ik samen aan lokale richtlijnen voor het behandelen van bijvoorbeeld bepaalde kankers. Onze fijne samenwerking zorgt ervoor dat de patiënten de juiste en beste behandeling ontvangen. Ik vind het ook erg belangrijk dat we goede en duurzame zorg kunnen leveren aan onze patiënten. Gelukkig is dit al één van de sterke punten van dit ziekenhuis, omdat er een sterk samenwerkingsverband tussen de verschillende afdelingen en specialisten is gecreëerd. Er is veel vertrouwen tussen de specialisten en de apotheek. Zo krijgen wij in hele specifieke gevallen een aanvraag binnen om van een bestaand geneesmiddel een nieuwe toedieningsvorm te maken, wat niet op de markt verkrijgbaar is. Laatst heb ik een protocol voor een blaasspoeling voor een patiënt gemaakt. De behandeling verliep erg goed, waardoor de artsen deze nieuwe blaasspoeling ook voor andere patiënten voorschrijven. Het voelt goed om samen met mijn collega’s op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van onze patiënten.”