Anouk, Anesthesiemedewerker "Tijdens een operatie kan één blik soms genoeg zijn om te begrijpen wat de ander van je verwacht."

Vier jaar geleden is Anouk in Ziekenhuis Rivierenland komen werken voor haar opleiding als anesthesiemedewerker. Inmiddels heeft ze haar studie afgerond en kan ze zich geen andere werkplek meer voorstellen.

Anouk: “Toen ik hier tijdens mijn opleiding kwam werken was ik in het begin erg sceptisch over de grote van dit ziekenhuis. Is het niet te klein, zie ik wel genoeg en zijn de patiënten complex genoeg om mijn opleiding te halen? Gelukkig is dit juist het tegenovergestelde. Ja, het is een klein ziekenhuis maar dit heeft ook zijn voordelen. Ik ben in een hartverwarmende OK-familie terecht gekomen waar iedereen elkaar écht kent! De omgang met alle disciplines is laagdrempelig, de lijntjes zijn kort en er heerst een open cultuur. We doen het echt samen. Je moet wel houden van aanpakken want het is soms flink doorwerken maar dat past juist bij mij. De mooiste momenten die ik in dit ziekenhuis ervaar is als ons team midden in de nacht met spoed uit bed wordt gebeld voor bijvoorbeeld een keizersnee. Je moet dan direct aan staan. Omdat we zo’n hecht team hebben is één blik soms genoeg om te begrijpen wat de ander van je verwacht. Wanneer alles goed is gegaan, zijn we als team echt super trots. Als ik er nu aan denk om bij een ander ziekenhuis te gaan werken krijg ik buikpijn dus dat gaat voorlopig ook niet gebeuren. Daarom werk ik in ZR!”