Rosemarijn, Klinisch verloskundige "Verloskunde is een prachtig vak met diverse kanten, waar je heel veel mensen blij kan maken."

Het afgelopen jaar is het druk geweest op onze verpleegafdeling verloskunde (A4). Nog niet eerder zijn er zoveel geboortes geweest in ons ziekenhuis!

Rosemarijn: “De kunst hier in het ziekenhuis, is eigenlijk om in een korte tijd een sterke relatie op te bouwen en wederzijds vertrouwen te creëren met de toekomstige ouders. Het werk is ontzettend afwisselend en uitdagend. In het ziekenhuis werk je veel in teamverband. Wij zijn dan wel de verloskundigen, maar zonder de verpleegkundigen, gynaecologen en alle ondersteunende diensten op de afdeling, zouden we niks kunnen. Alle geboortes zijn echt een teamprestatie. Verloskunde is een prachtig vak met diverse kanten, waar je heel veel mensen blij kan maken en veel dankbaarheid van terug krijgt.”