Afstaande oren

Afstaande oren, de zogenaamde flaporen, kunnen als hinderlijk en onaantrekkelijk worden ervaren. In dat geval kan een oorcorrectie een oplossing zijn. De operatie kan zowel onder algehele anesthesie (algehele verdoving) als onder plaatselijke verdoving worden gedaan. Dit wordt van tevoren door de chirurg met u besproken.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Afdeling

Plastische Chirurgie

Lees meer

Behandelingen

Bij plaatselijke verdoving vindt de ingreep poliklinisch plaats; na de ingreep kunt u, als alles goed gaat, weer naar huis.

De operatie onder algehele verdoving vindt plaats in dagbehandeling. Dat wil zeggen dat u ‘s morgens nuchter naar het ziekenhuis komt: u hebt dan de vorige avond vanaf 24.00 uur niets meer gegeten of gedronken. Als zich na de operatie geen problemen voordoen, kunt u aan het eind van de middag het ziekenhuis weer verlaten.

Tijdens de operatie wordt via een huidsnede aan de achterzijde van het oor het kraakbeen zodanig behandeld, dat de oorschelpen na afloop van de operatie niet meer van het hoofd afstaan. Het litteken zit aan de achterzijde van het oor. De oren worden in deze stand beschermd door middel van een tulbandverband dat rond het hoofd wordt aangebracht. Na de operatie zal het behandelde gebied gevoelig zijn en schrijnend aanvoelen. Een week na de ingreep wordt u in het ziekenhuis terugverwacht voor een controle op de polikliniek. De verpleegkundige zal voor u vertrekt daarvoor een afspraak maken.

Contact

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen, stel ze dan gerust. De verpleegkundige of arts geeft u graag meer informatie.

  • Polikliniek Plastische Chirurgie (0344) 67 40 81 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur 's middags.