Artritis psoriatica

Artritis psoriatica is een combinatie van ontstekingsreuma en de huidziekte psoriasis. Je kunt dus klachten aan je huid hebben én klachten door gewrichtsontstekingen. 

Bij artritis psoriatica komen de gewrichtsontstekingen meestal voor in de gewrichten van je armen of benen, zoals je handen, voeten, ellebogen of knieën. De ontsteking kan ook onder in je rug zitten, in je bekken, of op de plek waar je ribben aan je borstkas vastzitten. Soms komen ontstekingen, in de vorm van zwellingen van één (of meerdere) vingers of tenen voor. Je vingers en tenen zien er dan als een ‘worst’ uit, de zogenaamde dactylitis. Ook in de botaanhechtingen komen ontstekingen voor, bijvoorbeeld in de Achillespees.

Psoriasis is een huidziekte. De bekendste vorm is psoriasis vulgaris. Als je dat hebt, wordt je huid op sommige plekken rood en gaat sterk schilferen. Meestal gaat het om de huid aan de buitenkant van je ellebogen en knieën, je hoofdhuid (beginnend bij de haargrens) en je huidplooien. Psoriasis komt soms ook voor bij je navel, bilnaad en op je handpalmen en voetzolen. Er is ook een vorm van psoriasis (psoriasis unguum) waarbij putjes in je nagels ontstaan en bruine verkleuringen onder je nagel.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Afdeling

Reumatologie

Lees meer

Meer over

  • Hoe ontstaat artritis psoriatica?
  • Welke klachten heb je bij artritis psoriatica?
  • Hoe wordt de diagnose artritis psoriatica gesteld?
  • Hoe verloopt artritis bij darmziekten?
  • Welke behandelingen kunnen je helpen?

Lees alles op www.reumanederland.nl.

Deze informatie komt van www.reumanederland.nl 

Contact

Heeft u een vraag voor één van onze medewerkers? De afdeling Reumatologie is bereikbaar via onderstaand telefoonnummer.

  • Reumatologie (0344) 67 38 80 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur 's ochtends en van 13.00 tot 16.30 uur 's middags