Diabetes mellitus

Suikerziekte, ook wel diabetes genoemd, is een ziekte waarbij er een tekort is aan insuline. Hierdoor zijn glucosewaarden in het bloed verhoogd. Dit kan allerlei klachten geven maar ook schade aan bijvoorbeeld ogen, nieren en zenuwen. Mensen met diabetes hebben een hoger risico op het optreden van hart- en vaatziekten.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Afdeling

Diabetespolikliniek

Lees meer

Behandelingen

Behandeling van suikerziekte richt zich niet alleen op het verbeteren van het bloed glucose gehalte. Er wordt ook gekeken naar andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten zoals bloeddruk en cholesterol gehalte.

De behandeling van diabetes wordt niet alleen door de internist verricht. De diabetesverpleegkundige en diëtiste zijn nauw betrokken bij de begeleiding van diabetes. De oogarts en medisch pscyholoog maken ook deel uit van ons diabetes team. Daarnaast is er ook een diabetes voetenspreekuur.

Contact

Uw diabetesverpleegkundige helpt u graag

Veel mensen met diabetes hebben regelmatig last van hypo’s. Heeft u vragen over hypo’s? Bespreek dit dan met ons tijdens de volgende afspraak. Wij helpen wij u graag!

  • Diabetesverpleegkundigen (0344) 67 44 78 - maandag tot en met vrijdag van 8.45 uur tot 9.45 uur 's ochtends of van 13.30 - 14.30 uur 's middags. U kunt ook een e-consult aanvragen in MijnZR.