C. Meijs

Traumachirurg

004 C. Meijs Traumachirurg

Traumachirurg en algemeen chirurg

Opleiding en werkervaring

  • Traumachirurg Ziekenhuis Rivierenland 2016 tot heden
  • Traumachirurg Radboud UMC 2015 tot 2016
  • Opleiding tot algemeen en traumachirurg: Elisabeth-Twee Steden Ziekenhuis (ETZ) en Radboud UMC, 2008 tot 2015
  • Geneeskunde opleiding: Universiteit Maastricht, afgerond in 2003

Waarom ik voor dit specialisme heb gekozen

Al sinds het begin van mijn opleiding heeft de opvang en behandeling van ongevalsslachtoffers mij geïntrigeerd. De traumachirurg coördineert binnen  het team het volledige proces van ongeval tot herstel. Daarnaast is het vak zeer onvoorspelbaar, iedere patiënt met ieder letsel is anders en het vaak acute karakter maakt dat je besluitvaardig moet zijn. Of er nu sprake is van veel en uitgebreide letsels of een kleiner trauma: het is uitdagend om de patiënt na een ongeval zo goed mogelijk, zo pijnvrij mogelijk en zo snel mogelijk weer het normale leven te laten hervatten. De traumachirurg behandelt patiënten van jong tot oud en dit maakt het werk extra afwisselend.

Daarnaast ben ik tijdens mijn opleiding breed geschoold op het gebied van de algemene chirurgie. Dus ook voor liesbreuken, buikwandbreuken, galblaasklachten, kleine gezwellen, etc kan men bij mij terecht.

Tijdens het uitoefenen van mijn vak probeer ik, samen met de patiënt, te kijken naar welke behandeling hem of haar het beste past en een “menselijke” dokter te zijn.