M. Schouten

Traumachirurg - Handchirurg

011 M.Schouten Traumachirurg Handchirurg

Traumachirurg, handchirurg en vaatchirurg

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, waarna ik mijn opleiding tot algemeen chirurg afrondde in 2000 in de regio Leiden/Den Haag. Vanaf 2001 specialiseerde ik mij verder tot vaatchirurg en traumachirurg. In 2015 heb ik de vaatchirurgische praktijk beëindigd.

Binnen de traumachirurgie had en heeft de handchirurgie mijn bijzondere belangstelling. Ik liep daartoe klinische stages in Barcelona (kaplan-instituut, dr. M. Garcia elias, dr. A. Lluch) en recent in het vermaarde Pulvertaft Centre (prof. T. Lindau/ dr. Heras Palou) in Derby, Engeland. In 2019 had dit intensieve traject als uitkomst het European Board of Hand Surgery diploma. Hiermee ben ik de derde traumachirurg in Nederland die dit voor elkaar kreeg!

Persoonlijk

Naast mijn professionele loopbaan beoefen ik verschillende vechtsporten, ik heb een black belt Goju ryu karate en ben purple belt Brasilian jiu jtsu. Ik heb te pas en te onpas mijn hele leven op de renfiets gezeten en mag nog steeds graag een inspannende bergtocht fietsen.

Ik houdt van tuinieren en ik ben imker. De bijenkasten op en rond het ziekenhuis zijn dan ook van mij! De heerlijke honing uit deze kasten wordt verkocht in ons ziekenhuis restaurant.