M. van Teeffelen

Verpleegkundig specialist

M. Van Teeffelen Verpleegkundig Specialist

Polikliniek Reumatologie & polikliniek Interne geneeskunde

Sinds 2011 ben ik werkzaam op de polikliniek Reumatologie waarbij ik mij vooral richt op patiënten met reumatoïde artritis, artritis psoriatica, axiale spondyloartritis (M. Bechterew), spierreuma, artrose, Morbus Sjögren, systemische sclerose en Systemische Lupus erythematodes. Daarnaast heb ik speciale aandacht voor patiënten met jicht of osteoporose. Ook worden patiënten naar mij verwezen indien er sprake is van moeite met omgaan van de aandoening of inpassen in het dagelijks leven.

Sinds 2019 ben ik werkzaam op de polikliniek Interne geneeskunde waarbij ik patiënten begeleid met een probleem in de aanmaak van het bijnierschorshormoon cortisol dan wel problemen in de aanmaak van bijnier en/of hypofyse hormonen.

Opleiding

Opleiding tot Verpleegkundig Specialist (Master Advanced Nursing Practice) in 2018 afgerond aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

Waarom heb ik voor dit specialisme gekozen?

Het ondersteunen van mensen in het inpassen van hun chronische aandoening in het dagelijks leven vind ik heel belangrijk. De aandoeningen zijn vaak onzichtbaar voor de buitenwereld terwijl er vaak sprake is van pijn en/of beperkingen in het dagelijks leven. Daarnaast is het medicatie gebruik vaak essentieel om goed te kunnen functioneren, maar deze medicatie vraagt zorgvuldig gebruik. Het langdurige contact met mijn patiënten vind ik prettig. Het mooie is dat ik medische en verpleegkundige diagnoses en beleid kan combineren omdat ik verpleegkundig specialist ben en ik daarmee de patiënt volledig kan ondersteunen.