Ergotherapie

Telefoonnummer

(0344) 67 43 36

Ma t/m vrij van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur

Onze afdeling biedt specialistische ergotherapie. De ergotherapeut kijkt hoe een ziekte, aandoening of ontwikkelingsachterstand van invloed is op de (dagelijkse) activiteiten die mensen uitvoeren. Ergotherapeuten adviseren en trainen patiënten om zoveel mogelijk weer zelf te kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan jezelf wassen, aankleden, eten klaarmaken, stofzuigen, fietsen en werken. 

Onze ergotherapeuten werken op alle verpleegafdelingen van het ziekenhuis. Daarnaast kunnen patiënten ook bij ons terecht voor poliklinische revalidatiebehandeling. Dit zijn patiënten met bijvoorbeeld (niet aangeboren) hersenletsel of chronische pijn. Deze behandeling vindt altijd plaats op verwijzing van de revalidatiearts. 

Door wie wordt u geholpen?

  • Ergotherapeut
  • Secretaresse
  • Revalidatieplanner
  • Afdelingsassistent

Samenwerkingen

Op onze afdeling werken we veel samen met revalidatieartsen, overige paramedici, maatschappelijk werkers en psychologen in de poliklinische revalidatiebehandeling en overige specialisten in het ziekenhuis. Op deze manier hebben we een optimale samenwerking tussen diverse zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling en herstel van onze patiënten. Daarnaast hebben we nauw contact met ergotherapiepraktijken in de eerste lijn. 

Eerste lijn ergotherapie

Ergotherapie in de eerste lijn verzorgen wij niet. Als u een verwijzing heeft gekregen van uw arts voor eerstelijns ergotherapie, kunt u een afspraak maken bij een praktijk in uw omgeving. Lees meer...

Nuttige links