Hartbewaking

Op de afdeling Hartbewaking worden patiënten opgenomen met hartklachten. Bijvoorbeeld na een hartinfarct. Ook komen hier patiënten voor een dagopname.

098Rd Eerste Hart Hulp

Welkom bij de afdeling Hartbewaking. Op deze afdeling worden patiënten opgenomen met verschillende hartklachten, bijvoorbeeld na een hartinfarct, maar ook bij hartritmestoornissen of hartfalen. Een opname op de Hartbewaking is een heftige ervaring en brengt vaak veel emoties met zich mee. Wij begrijpen dit en begeleiden u tijdens de opname zo goed mogelijk.

Dagopname

Er komen ook patiënten voor een dagopname op de afdeling Hartbewaking, bijvoorbeeld voor een cardioversie of een echo van de slokdarm (TEE). Zij zijn nuchter bij opname en krijgen een lichte narcose tijdens het onderzoek of de behandeling. Deze patiënten worden na het onderzoek of de behandeling enkele uren intensief bewaakt.

Meer informatie

In deze folder(https://rivierenland-web-prod.azurewebsites.net/media/ndmp3rxs/105554-afdelinginformatie-hartbewaking.pdf) leest u meer informatie over de afdeling Hartbewaking.

 

Samenwerkingen

Sommige behandelingen, zoals dotteren en hartoperaties, mogen alleen gebeuren in ziekenhuizen die daarin gespecialiseerd zijn. Wij kiezen ervoor om samen te werken met de afdeling Cardiologie van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Behandelingen