Interne Geneeskunde

Telefoonnummer

(0344) 67 40 53

Ma t/m vrij van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur

Op de polikliniek Interne Geneeskunde houden we ons bezig met onderzoek naar en behandeling van ziekten van de inwendige organen. De huisarts of een andere specialist heeft u verwezen naar de internist omdat u klachten ervaart die bijvoorbeeld te maken hebben met (langdurige) koorts, gewichtsverlies, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, aderverkalking, infecties, schildklierstoornissen, maag- en darmklachten en andere ziekteverschijnselen. De internist is een medisch specialist die de zieke patiënt als geheel behandelt. Daarnaast heeft iedere internist op onze afdeling zich toegelegd op een specifiek aandachtsgebied zoals:

Bezoek aan onze polikliniek

Wanneer u bij de internist komt, bespreekt deze met u de klachten. Vaak wordt er lichamelijk onderzoek gedaan en bijvoorbeeld bloedonderzoek, röntgenfoto’s en/of maag/darm-darm onderzoeken (endoscopie). De polikliniek assistent maakt hiervoor een afspraak en geeft u uitleg over de geplande onderzoeken. Ook wordt er voor u een afspraak gepland voor een vervolg afspraak bij de internist. Tijdens deze afspraak worden de uitslagen met u besproken en samen met u wordt er een behandelplan opgesteld. Hiervoor kan het nodig zijn dat u een afspraak krijgt voor verdere begeleiding bij een de diabetesverpleegkundige, MDL verpleegkundige of een verpleegkundig specialist.

Door wie wordt u geholpen?

  • Internist
  • Arts-assistent
  • Verpleegkundig specialist
  • MDL verpleegkundige
  • Diabetesverpleegkundige
  • Polikliniek assistent

Samenwerkingen

Op onze afdeling werken we nauw samen met de afdeling Chirurgie. Daarnaast werken we ook samen met St. Antonius Ziekenhuis.