Terugblik eerste operaties maagverkleining

5 november 2021

Img 9974

Op 25 oktober heeft de eerste bariatrische operatie in ons ziekenhuis plaatsgevonden. Dat zijn operaties aan maag en darmen bij ernstig overgewicht. Mayke Welling (2e van rechts) was de allereerste patiënt. Samen met drie andere patiënten kon ze die dag succesvol geopereerd worden door chirurg Marijn Takkenberg (derde van links).

Anderhalve week later is Mayke, samen met de andere patiënten, terug in ZR voor de groepscontrole onder leiding van verpleegkundige Marlies van Rosmalen (derde van rechts). “Ik ben op de operatiedag goed opgevangen en verzorgd. Alle medewerkers toonden veel interesse in me, dat gaf me een veilig gevoel. Toen mijn vriend de kamer uit liep wist ik: nu gaat het echt gebeuren,” aldus Mayke.

“Ik ben heel blij dat de operatie geslaagd is. In de eerste 1,5 week ben ik al 10 kilo afgevallen. Mijn belangrijkste doel van deze behandeling is dat ik me goed voel. Ik wil gezond zijn én afvallen.”

Ook de anderen voelen zich goed en kijken met een tevreden gevoel terug op de operatie. De komende maanden gaan zij stapsgewijs een verantwoord eetpatroon oppakken. Het begint met vloeibare voeding en uiteindelijk zullen ze weer ‘vast’ kunnen eten. Maar wél gezond natuurlijk.

In de toekomst zullen we ons als ziekenhuis gaan richten op patiënten uit Midden-Nederland en Rivierenland. Lees ook Ziekenhuis Rivierenland - Artikel - Ziekenhuis Rivierenland behandelt samen met NOK patiënten met overgewicht (https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/ziekenhuis-rivierenland-behandelt-samen-met-nok-patienten-met-overgewicht-1/)

Alle nieuws items(https://ziekenhuisrivierenland.nl/nieuws/)