Wat vindt u van de zorg in ons ziekenhuis?

De ervaringen van onze patiënten vertellen ons wat we goed doen en wat beter kan. Daarom vragen we onze patiënten jaarlijks om mee te doen aan een patiëntervaringsonderzoek. We gebruiken hiervoor de  Patiënt Ervarings Monitor (PEM). De uitkomst van dit patiëntervaringsonderzoek gebruiken we om onze zorg te verbeteren.

 

Patiëntervaringsonderzoek 2025

Heeft u in januari, februari of maart een afspraak in ons ziekenhuis? Dan kan het zijn dat u uitnodiging ontvangt om uw mening te geven over uw ervaring in ons ziekenhuis. U ontvangt de uitnodiging voor het onderzoek per e-mail. Uw e-mailadres moet dan wel bij ons bekend zijn. In de email staat een link naar de vragenlijst. U beslist zelf of u meedoet aan het onderzoek. De vragenlijst bestaat uit 15 tot 20 vragen. Het duurt 10 minuten om antwoord te geven op alle vragen. 

Deelname is vrijwillig en anoniem

De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we om onze zorg te verbeteren. De antwoorden die u geeft worden anoniem verwerkt. Wij kunnen dus niet zien welke antwoorden u geeft. 

Omdat meerdere ziekenhuizen in Nederland dezelfde vragenlijst gebruiken, kunnen we de ervaringen die u met ons deelt ook vergelijken met de ervaringen van patiënten in andere ziekenhuizen. Zo kunnen we van elkaar leren. 

Compliment of tip delen?

Heeft u geen uitnodiging gehad om mee te doen aan het patiëntervaringsonderzoek of wilt u tussentijds een compliment of tip delen? Dat kan op de pagina Complimenten en tips(undefined/contact/complimenten-en-tips/).

Veelgestelde vragen

De Patiënt Ervarings Monitor (PEM) is een vragenlijst gebaseerd op de vragenlijsten van het Picker institute Europe. De vragen richten zich op 8 onderdelen van patiëntgerichte zorg, bijvoorbeeld over wat er in het ziekenhuis met u is besproken, de wachttijd voor een afspraak, of u kon meebeslissen over uw behandeling of onderzoek, etc.

Er zijn vragenlijsten voor ziekenhuisopname en zorg die u op de polikliniek heeft gehad, voor de doelgroepen volwassenen, kinderen en hun ouders/verzorgers.

 

 

Bent u patiënt van Ziekenhuis Rivierenland? Dan kan het zijn dat u een uitnodiging ontvangt om uw mening te geven. U ontvangt de uitnodiging alleen als u in januari, februari of maart 2025 in Ziekenhuis Rivierenland een afspraak heeft gehad op de polikliniek. Of voor een onderzoek, behandeling of opname in ons ziekenhuis bent geweest. 

U ontvangt de uitnodiging per e-mail. Uw e-mailadres moet dan wel bij ons bekend zijn.
In de email staat een link naar de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

De uitnodiging om de vragenlijst in te vullen ontvangt u inderdaad van Expoints. Dit is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat het onderzoek voor ons uitvoert. Expoints heeft geen patiëntgegevens en weet niet wie welke antwoorden geeft. Het bureau verwerkt de resultaten anoniem en vertrouwelijk. Ook Ziekenhuis Rivierenland kan niet zien wie welke antwoorden geeft. 

Helaas is het technisch nog niet mogelijk om de vragenlijst aan het patiëntenportaal toe te voegen. Ook gebruiken niet alle patiënten MijnZR. We kunnen daardoor sommige patiënten niet op die manier uitnodigen.

We verwerken uw antwoorden anoniem. Dat betekent dat we niet kunnen zien wie welk antwoord geeft. Uw antwoorden hebben geen gevolgen voor uw behandeling. 

We gebruiken de resultaten om de zorg te verbeteren. Omdat meerdere ziekenhuizen in Nederland dezelfde vragenlijst gebruiken, kunnen we de ervaringen die u met ons deelt ook vergelijken met de ervaringen van patiënten in andere ziekenhuizen. Zo kunnen we van elkaar leren.

Voor andere vragen over de meting van uw patiëntervaring, stuurt u een e-mail naar: PEM@zrt.nl.

Uitkomst onderzoek 2024

Patiënten zeer tevreden over zorg in Ziekenhuis Rivierenland

Met een score van maar liefst een 8,5 beoordeelden patiënten Ziekenhuis Rivierenland. Het onderzoek werd gedaan onder patiënten die in het eerste kwartaal van 2024 een afspraak hadden of waren opgenomen. in ons ziekenhuis.

Vertrouwen in de zorg

Patiënten geven aan dat ze vertrouwen hebben in de zorgverlener, dat ze tevreden zijn met de respectvolle behandeling en dat ze zich veilig voelen in ons ziekenhuis.

Aandachtspunten

Er zijn ook dingen die beter kunnen. Patiënten zien graag verbetering op de uitleg van de wachttijden in de wachtkamers. Ook zien ouders van kinderen graag meer vermaak voor hun kinderen in de wachtkamers en geven ze aan dat ze graag nog meer willen meepraten en meedenken over hun operatie of behandeling. We gaan aan de slag om te kijken hoe we deze aandachtspunten kunnen verbeteren.