Opname en operatie kind

Een operatie of onderzoek onder narcose is voor u en uw kind een spannende gebeurtenis. Uit ervaring weten we dat ouders en/of verzorgers die goed op de hoogte zijn gebracht van wat er gaat gebeuren, zijn kind het beste tot steun kan zijn. U wordt, samen met uw kind, voorafgaand aan de geplande opname bij de anesthesist op het Pre Operatieve Spreekuur (POS) verwacht. Hiervoor krijgt u een afspraak bij de afdeling Opname.

Afdeling

Opname

Lees meer

Meer over

Binnenkort ga je een dagje naar het ziekenhuis voor een operatie. Je bent al bij de slaapdokter op de polikliniek geweest. Daar is met jou afgesproken of je tijdens de operatie gaat slapen met een slaapkapje of met een infuusje. Hieronder staan drie videos; één over de kinderafdeling, één voor het slapen met slaapkapje en één voor het slapen met een infuusje. Ga maar gauw kijken hoe jouw dagje in het ziekenhuis eruit gaat zien.

Afdeling Kind & Jeugd - Kinderdagbehandeling met slaapkapje - YouTube

Afdeling Kind & Jeugd - Kinderdagbehandeling met infuus - YouTube

Afdeling Kind & Jeugd - Tienerdagbehandeling - YouTube

De kinderdagbehandeling in ons ziekenhuis bevindt zich op afdeling B4 en B5. U hoort van de afdeling Opname, op het moment dat u het tijdstip voor de operatie doorkrijgt, op welke afdeling u zich met uw kind mag melden. Op beide plaatsen werken kinderverpleegkundigen en medisch pedagogisch zorgverleners. Zij begeleiden u en uw kind zo goed mogelijk door deze dag heen. Op beide afdelingen is een speelruimte aanwezig waar kinderen kunnen spelen. Natuurlijk kunt u ook iets van thuis meenemen waar uw kind aan gehecht is of graag mee speelt.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stel deze dan gerust!

  • Opname (0344) 67 43 30 - maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 10:00 uur 's ochtends.
  • Verpleegafdeling Kind & Jeugd (B5) (0344) 67 46 71 - 7 dagen per week 24 uur per dag