Staaroperatie

U bent op de wachtlijst geplaatst voor een staaroperatie. In hier willen wij u informeren over zowel het ziektebeeld, de behandeling en de procedure met betrekking tot de ingreep. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, dan kunt u deze tijdens het bezoek aan de staarconsulent stellen.

Afdeling

Oogheelkunde

Lees meer

Meer over

Voor in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt staar of cataract genoemd. Iedereen die ouder wordt krijgt hiermee te maken maar niet iedereen heeft er last van. Er zijn verschillende vormen van staar: jeugdstaar, staar die ontstaan is door een ziekte of door een beschadiging van het oog. De meest voorkomende vorm van staar is ouderdomsstaar.

Behandeling

Bekijk de onderstaande video en zie hoe de gehele ingreep verloopt. Zo krijgt u een goede indruk van wat u allemaal kunt verwachten als u een staaroperatie ondergaat.

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met:

  • Polikliniek Oogheelkunde, Tiel (0344) 67 40 59 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur