Voorste kruisband reconstructie

Uw orthopedisch chirurg heeft geadviseerd om de voorste kruisband van uw knie te vervangen en daarmee de stabiliteit van de knie te verbeteren. Op deze pagina vindt u informatie over de functie van de voorste kruisband en de mogelijkheden van behandeling bij beschadiging ervan. U krijgt informatie over de voorbereiding op de operatie, de operatie zelf en de nabehandeling. In Ziekenhuis Rivierland Tiel wordt gebruik gemaakt van een deel van de strekpees van de knieschijf.

Afdeling

Orthopedie

Lees meer

Meer over

Het kniegewricht bestaat uit twee botdelen, het scheenbeen en het dijbeen. De uiteinden daarvan zijn bedekt met een laagje kraakbeen, zodat de knie soepel beweegt. Deze kraakbeenlaag is elastisch en kan schokken en stoten opvangen. Aan de binnen- en de buitenkant van de knie zit een meniscus. De voorste kruisband ligt midden in het kniegewricht en voorkomt dat het onderbeen tijdens lopen en draaibewegingen naar voren schiet. De band kan scheuren bij sporten of een ongeluk. 

Lees hier de folder "Voorste kruisband reconstructie".

Wilt u meer weten over knierevalidatie bij de afdeling Fysiotherapie? Klik dan op deze link en lees meer.

Contact

Mocht u na het lezen van deze informatie of na de operatie nog vragen hebben, dan kunt u de orthopedie consulente bellen.

  • Orthopedie consulente (0344) 67 46 76 - maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur