Op de afdeling Diëtetiek wordt u geholpen door diëtisten. De diëtisten zijn specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Zij dragen bij aan de behandeling door het aanpassen van de voeding of een dieet.

De diëtist behandelt in het ziekenhuis vooral mensen met ondervoeding. Er zijn ook aandoeningen waarvoor een dieet nodig is, denk aan hartfalen, nieraandoeningen, diabetes mellitus, zwangerschapsdiabetes, een longziekte of levercirrose. De behandeling kan bestaan uit een aangepaste voeding, zoals een energie- en eiwitrijke voeding, waarbij soms drinkvoeding of sondevoeding nodig is. Voor andere aandoeningen zijn diëten nodig, zoals het zoutbeperkt dieet of eiwitbeperkt dieet. Een diëtist kan ook onderzoek doen door middel van metingen om de voedingstoestand te bepalen.

Ga goed gevoed uw behandeling tegemoet, bekijk de video:

Samenwerkingen

De afdeling Diëtetiek werkt samen met medisch specialisten en andere paramedici zoals logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en medisch maatschappelijk werk. Daarnaast is er regelmatig contact met diëtisten in de regio.

Extra informatie

Voor de polikliniek geldt dat behandeling door een diëtist in het ziekenhuis alleen mogelijk is met een verwijzing van een medisch specialist voor bepaalde aandoeningen. Alle andere mensen die door een medisch specialist naar een diëtist worden verwezen kunnen terecht bij een diëtist in een praktijk.
Onze diëtisten hebben ook een keer per maand spreekuur in de Barbarapolikliniek in Culemborg.

Heeft u een afspraak? Dan hoeft u zich niet te melden maar kunt u plaatsnemen in de wachtkamer.

Nuttige links