Diëtetiek

Telefoonnummer

(0344) 67 43 36

Ma t/m vrij van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur

Op de afdeling Diëtetiek wordt u geholpen door diëtisten. De diëtisten zijn specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Zij dragen bij aan de behandeling door het aanpassen van de voeding of een dieet.

Er zijn verschillende aandoeningen waarbij een dieet nodig is, zoals hartfalen, nieraandoeningen, diabetes mellitus, zwangerschapsdiabetes, een longziekte en levercirrose. Daarnaast behandelen de diëtisten in het ziekenhuis vaak mensen met ondervoeding bij deze of andere ziekten. De behandeling kan bestaan uit een aangepaste voeding, zoals een energie- en eiwitrijke voeding, waarbij soms drinkvoeding of sondevoeding nodig is. Voor andere aandoeningen zijn diëten nodig, zoals het zoutbeperkt dieet of eiwitbeperkt dieet. Een diëtist kan ook onderzoek doen door middel van metingen om de voedingstoestand te bepalen.

Ga goed gevoed uw behandeling tegemoet, bekijk de video:

Samenwerkingen

De afdeling Diëtetiek werkt samen met verpleegkundigen, medisch specialisten en andere paramedici zoals logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en medisch maatschappelijk werk. Daarnaast is er regelmatig contact met diëtisten in de regio.

Extra informatie

Voor de polikliniek geldt dat behandeling door een diëtist in het ziekenhuis alleen mogelijk is met een verwijzing van een medisch specialist voor bepaalde aandoeningen. Alle andere mensen die door een medisch specialist naar een diëtist worden verwezen kunnen terecht bij een diëtist in een praktijk in uw woonplaats.
Onze diëtisten hebben ook een keer per maand spreekuur in de Barbarapolikliniek in Culemborg.

Heeft u een afspraak? Meldt u zich aan bij de kleine zuil en neem plaats in de wachtruimte.

Nuttige links