Fysiotherapie

Fysiotherapeuten weten alles over de houding en beweging van mensen. Ze helpen bij problemen met bewegen.

DSC7229

Welkom bij de afdeling Fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten werken op alle verpleegafdelingen van ons ziekenhuis. Op de polikliniek kunt u ook terecht voor revalidatiebehandeling, longrevalidatie, hartrevalidatie en Fit4Surgery.

Kosten fysiotherapie

Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar of de kosten van uw fysiotherapeutische behandeling (volledig) worden vergoed. Algemene informatie over de kosten vindt u in op de website van  De Fysiotherapeut(https://defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/wat-kost-fysiotherapie/)

Sporten bij Ziekenhuis Rivierenland

Bewegen is goed voor uw gezondheid. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij u tijdens het sporten begeleiding kunnen aanbieden. Heeft u interesse om bij ons te sporten? Lees hier meer informatie(https://ziekenhuisrivierenland.nl/beweegziekenhuis/sporten-in-ziekenhuis-rivierenland/).

Bewegen voor, tijdens en na uw opname

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Ook tijdens een opname in een ziekenhuis. Gemiddeld liggen patiënten tijdens een opname 80% van de tijd in bed. De spierfunctie en het zelfstandig functioneren neemt hierdoor snel af. In Ziekenhuis Rivierenland stimuleren we patiënten om voor, tijdens en na hun opname te blijven bewegen, zodat dit een positieve invloed heeft op een goed en snel herstel. Dit doen we op verschillende manieren.

  • Beweegbord (https://ziekenhuisrivierenland.nl/beweegziekenhuis/beweegbord/)
  • Fit4Surgery(https://ziekenhuisrivierenland.nl/beweegziekenhuis/fit4surgery/)
  • Bewegen tijdens uw opname(https://ziekenhuisrivierenland.nl/beweegziekenhuis/bewegen-tijdens-uw-opname/)

Feiten over bewegen én niet bewegen

  • Vanaf 30 jaar verlies je gemiddeld 1% spiermassa per jaar. Iemand van 80 jaar kan daardoor nog maar de helft van de oorspronkelijke spiermassa hebben. 
  • Wie veel spiermassa verliest, heeft ook minder spierkracht. Daardoor wordt bewegen moeilijker. Ook neemt het risico om te vallen toe. 
  • Gezonde ouderen zijn na 10 dagen in bed liggen zo'n 10% van hun spiermassa kwijt. 
  • Patiënten die meer bewegen liggen korter in het ziekenhuis. 
  • Eén op de drie ouderen raakt afhankelijk door een ziekenhuisopname. 
  • Drie weken bedrust kan evenveel impact hebben op de conditie als 40 jaar ouder worden. 

Samenwerkingen

Op onze afdeling werken we veel samen met revalidatieartsen, longartsen in de poliklinische longrevalidatie en cardiologen in de poliklinische hartrevalidatie.