Intensive Care (IC)

Op de afdeling Intensive Care (IC) worden patiënten intensief verzorgd, bijvoorbeeld na een ongeluk of operatie, of bij een (plotselinge) ernstige aandoening.

Opname Patient

Welkom bij de afdeling Intensive Care (IC). Op deze afdeling worden patiënten opgenomen die, soms onverwacht, intensieve zorg nodig hebben. Een opname op de Intensive Care (IC) is een heftige ervaring en brengt vaak veel emoties met zich mee. Wij begrijpen dit en begeleiden u tijdens de opname zo goed mogelijk.

Samenwerkingen

De afdeling Intensive Care (IC) werkt samen met de specialismes Cardiologie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Geestelijke verzorging, Logopedie en de Spoedeisende hulp. Op oproepbasis wordt er samengewerkt met andere specialisten. Ook werken we nauw samen met het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en is er regelmatig overleg met andere Intensive Care (IC) afdelingen in de regio.  

Heeft u vragen?

Bel naar de afdeling Intensive Care (IC) op 0344 67 44 02. 

De verpleegkundigen moeten hun dienst op een goede en veilige manier overdragen aan collega’s.
Wij vragen u daarom niet te bellen:
- tussen half 8 en kwart voor 8 in de ochtend
- tussen half 4 en 4 uur in de middag
- tussen kwart over 11 en half 12 in de avond 

Meer informatie over de afdeling

Meer informatie over de Intensive Care leest u in deze folder(https://rivierenland-web-prod.azurewebsites.net/media/z4lnkckf/105555_afdelinginformatie-intensive-care.pdf)

Kinderen op de IC

Meer over kinderen op de Intensive Care leest u in deze folder(https://rivierenland-web-prod.azurewebsites.net/media/bmvp2zzz/161378_kinderen-op-de-ic.pdf).