Kwaliteit en Veiligheid

In ons ziekenhuis hebben we volop aandacht voor de kwaliteit en veiligheid van onze zorg. Door de aandacht die we hiervoor hebben heeft ons ziekenhuis verschillende kwaliteitskeurmerken behaald. Een kwaliteitskeurmerk is een officiële erkenning dat een ziekenhuis aan vastgestelde kwaliteitseisen voldoet.

JCI (Joint Commission International) 

De kwaliteit van onze zorg is in november 2018 bevestigd door het behalen van de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI. JCI is wereldwijd dé toonaangevende instantie voor beoordeling en accreditatie van kwaliteit en veiligheid binnen zorginstellingen. De gouden JCI zegel betekent dat de kwaliteit en het continue aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in ons DNA zit. Voor u als patiënt betekent het dat u kunt rekenen op de beste medische en verpleegkundige zorg. Lees meer >

 

NEN 7510

Ziekenhuis Rivierenland heeft als één van de eerste algemene ziekenhuizen de NEN 7510 behaald. Dit betekent dat de informatiebeveiliging van het ziekenhuis

De NEN 7510 is een landelijke kwaliteitsnorm voor de zorg, die bepaalt of een organisatie haar informatiebeveiliging goed op orde heeft. De NEN 7510 certificering toont aan dat op een vertrouwelijke, zorgvuldige en adequate manier met medische gegevens wordt omgegaan. Een organisatie die het certificaat krijgt, voldoet aan de wettelijke bepalingen voor het omgaan met patiëntgegevens. 

ISO 27001

Gelijktijdig met de NEN 7510 is Ziekenhuis Rivierenland ook ISO 27001 gecertificeerd. ISO 27001 is een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging. Een belangrijke erkenning waarmee samenwerkingspartners en leveranciers erop kunnen vertrouwen dat we een betrouwbare partner zijn die zorgvuldig met gegevens omgaat. ISO 27001 is wereldwijd de meest populaire norm voor informatiebeveiliging.