Kindergeneeskunde

Op de polikliniek Kindergeneeskunde behandelen onze kinderartsen kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Kinderafdeling

Welkom bij de polikliniek Kindergeneeskunde. Kindergeneeskunde richt zich op kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Hier komen u en uw kind als jullie een afspraak hebben met de kinderarts. Dit kan soms best een beetje spannend zijn. Om u en uw kind goed voor te bereiden kunt u op deze pagina video’s bekijken over onderzoeken en behandelingen die kinderen bij Kindergeneeskunde kunnen krijgen.

Slapen met een slaapkapje of infuus

Als je geopereerd wordt, word je in slaap gebracht. Dit doen we met een slaapkapje óf een infuus. Hoe dat precies gaat, zie in de video's hieronder.

Slaapkapje

Infuusje

 

 

Video's: echo, röntgenfoto en in slaap vallen

In onderstaande video's zie je hoe: 

  • Bij Floor een echo wordt gemaakt
  • Bij Guus en Siem een röntgenfoto wordt gemaakt
  • Je in slaap valt bij de dokter 

 

Veelgestelde vragen

U kunt alleen via de mail of via het BeterDichtbij-account van uw kind medicatie aanvragen. Mail: poli.kindergeneeskunde@zrt.nl BeterDichtbij: aanvragen via de polikliniekassistente.
Een afspraak verzetten kan via het BeterDichtbij-account van uw kind of telefonisch. Bel daarvoor naar 0344 67 40 46.
Voor de ADHD-poli heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Let op: ADHD-zorg valt niet onder de zorgverzekeraar, maar via de gemeente in uw woonplaats. Als de gemeente geen contract heeft met ons ziekenhuis voor ADHD-zorg, kunnen wij geen afspraak maken op onze ADHD-poli. Neem contact op met uw gemeente om te informeren of uw gemeente een contract heeft met Ziekenhuis Rivierenland.

Deze gegevens kunt u alleen aanvragen via de mail. Mail hiervoor naar secretariaat.kindergeneeskunde@zrt.nl(https://ziekenhuisrivierenland.nlmailto:secretariaat.kindergeneeskunde@zrt.nl).

Als er sprake is van een scheiding en de ouder die het kind niet mee begeleid naar de kinderarts ook een kopie van dossier wilt, dan verzoeken wij een mail te sturen naar secretariaat.kindergeneeskunde@zrt.nl. Voeg daarbij een recente (niet ouder dan 1 jaar) kopie van het gezagsregister. Deze kunt u gratis aanvragen op de website van de Rijksoverheid.

Kinderen worden serieus genomen in de gezondheidszorg. Zorgverleners betrekken kinderen zoveel mogelijk bij hun behandeling. De rechten van minderjarigen zijn in de gezondheidszorg vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

Samenwerkingen

De polikliniek Kindergeneeskunde werkt samen met fysiotherapeuten, logopedisten, kinderpsychologen, diëtisten en pedagogisch zorgverleners. We hebben een goede samenwerking met huisartsen en verloskundigen in de regio. Ook werken we samen met andere ziekenhuizen, zoals het UMC Utrecht, het Radboud UMC in Nijmegen en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Voor genetische aandoeningen en bekkenproblemen is het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht onze partner.